Dzisiaj jest: Poniedziałek, 23.07.2018 Imieniny: Bogny i Apolinarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Makaron z kurczakiem w sosie serowym


21.07.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Makaron z kurczakiem w sosie serowym to przepis na szybkie i smaczne danie. Do przygotowania potrawy można użyć dowolnego makaronu, np. penne.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 250 g  makaron
    ruote tricolore
  • 200 g  ser pleśniowy
  • 3/4 szklanki  mleko
  • 2 łyżki  natka pietruszki
    posiekana
  • 1 sztuka  filet z kurczaka
    pojedynczy
  • 6 sztuk  szparagi
  • 1 łyżka  olej
    + do smażenia
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Filet z kurczaka umyj, osusz i pokrój w paseczki. Kawałki mięsa wymieszaj z solą, pieprzem oraz olejem. Piecz 10 minut w 200 st. C.
  2. Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź. Ser włóż na patelnię. Dolej mleko i podgrzewaj, aż ser się rozpuści.
  3. Do zawartości patelni dodaj odcedzony makaron i natkę pietruszki. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  4. Szparagi oczyść, odkrój twarde końcówki i smaż na rozgrzanym oleju przez 1 minutę. Następnie podlej wodą i duś przez 7 minut.
  5. Makaron z sosem serowym wyłóż do miseczek. Dodaj kawałki kurczaka oraz szparagi.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Butterfly

Posty : 13

Przepisy: 107


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE