Dzisiaj jest: Wtorek, 19.09.2017 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Makaron z serem pleśniowym i boczkiem


20.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  makaronu spaghetti lub wstążki
  • 150 ml  śmietany kremówki
  • 150 g  boczku w plastrach
  • 100 g  błękitnego sera pleśniowego
  • 1 pęczek  natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj al dente i odcedź bez przelewania zimną wodą.
  2. Boczek pokrój w wąskie paski i podsmaż na dużej suchej patelni. Gdy tłuszcz się wytopi, przełóż chrupiący boczek na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Tłuszcz zlej z patelni, ale nie wycieraj.
  3. Wlej na patelnię śmietanę i pokrusz ser pleśniowy. Mieszaj na małym ogniu, aż ser się rozpuści. Wrzuć do powstałego sosu makaron oraz boczek i dobrze wymieszaj.
  4. Podawaj od razu, posypane posiekaną świeżą natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE