Dzisiaj jest: Wtorek, 25.02.2020 Imieniny: Wiktora i Cezarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Makaron z serem pleśniowym i boczkiem


20.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  makaronu spaghetti lub wstążki
  • 150 ml  śmietany kremówki
  • 150 g  boczku w plastrach
  • 100 g  błękitnego sera pleśniowego
  • 1 pęczek  natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj al dente i odcedź bez przelewania zimną wodą.
  2. Boczek pokrój w wąskie paski i podsmaż na dużej suchej patelni. Gdy tłuszcz się wytopi, przełóż chrupiący boczek na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Tłuszcz zlej z patelni, ale nie wycieraj.
  3. Wlej na patelnię śmietanę i pokrusz ser pleśniowy. Mieszaj na małym ogniu, aż ser się rozpuści. Wrzuć do powstałego sosu makaron oraz boczek i dobrze wymieszaj.
  4. Podawaj od razu, posypane posiekaną świeżą natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE