Dzisiaj jest: Czwartek, 19.07.2018 Imieniny: Wincentego i Wodzisława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Makaron z sosem wątróbkowo-pieczarkowym


07.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  makaronu penne
  • 30 dag  wątróbki drobiowej
  • 15 dag  pieczarek
  • 3 ząbki  czosnku
  • 2 sztuki średnie cebule
  • 1/2 szklanki  białego wina
  • 10 dag  pomidorków koktajlowych
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • 4 łyżki  masła
  • 5 łyżek  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek i cebule obierz i drobno posiekaj. Przesmaż na rozgrzanym maśle i oliwie. Następnie dodaj oczyszczoną, pokrojoną na małe kawałki wątróbkę. Smaż wszystko razem przez kilka minut.
  2. Do smażącej się wątróbki dodaj pokrojone w plasterki pieczarki i wlej wino. Przykryj i duś wszystko przez 5 minut.
  3. Następnie dodaj przekrojone na połówki pomidorki, po szczypcie soli oraz pieprzu.
  4. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź i jeszcze gorący połącz z sosem wątróbkowo-pieczarkowym. Wierzch posyp posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE