Dzisiaj jest: Czwartek, 21.03.2019 Imieniny: Benedykta i Lubomira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5838

Makaron z sosem wątróbkowo-pieczarkowym


07.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  makaronu penne
  • 30 dag  wątróbki drobiowej
  • 15 dag  pieczarek
  • 3 ząbki  czosnku
  • 2 sztuki średnie cebule
  • 1/2 szklanki  białego wina
  • 10 dag  pomidorków koktajlowych
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • 4 łyżki  masła
  • 5 łyżek  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek i cebule obierz i drobno posiekaj. Przesmaż na rozgrzanym maśle i oliwie. Następnie dodaj oczyszczoną, pokrojoną na małe kawałki wątróbkę. Smaż wszystko razem przez kilka minut.
  2. Do smażącej się wątróbki dodaj pokrojone w plasterki pieczarki i wlej wino. Przykryj i duś wszystko przez 5 minut.
  3. Następnie dodaj przekrojone na połówki pomidorki, po szczypcie soli oraz pieprzu.
  4. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź i jeszcze gorący połącz z sosem wątróbkowo-pieczarkowym. Wierzch posyp posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE