Dzisiaj jest: Sobota, 21.09.2019 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Makaronowy omlet z parówkami


03.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 20 dag  drobnego makaronu
  • 5 sztuk jajek
  • 50 ml  mleka
  • 25 dag  parówek
  • 35 dag  mieszanki mrożonych warzyw (np. groszku, kukurydzy, marchewki i papryki)
  • olej do smażenia
  • 1 szczypta  mielonej ostrej papryki
  • 2 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz biały

Sposób przyrządzania:

  1. Mieszankę warzyw odstaw do czasu, aż się rozmrozi. Makaron ugotuj al dente w mocno osolonej wodzie. Odcedź go i odstaw na sicie do ocieknięcia. Jajka zmiksuj z mlekiem i dopraw do smaku solą, pieprzem, szczyptą mielonej papryki i 2 ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę. Parówki pokrój w cienkie plasterki.
  2. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Wrzuć parówki i usmaż, od czasu do czasu mieszając, by się nie przypaliły. Następnie dodaj ugotowany makaron oraz połowę mieszanki warzyw. Całość przez chwilę podgrzewaj.
  3. Do zawartości patelni wlej jajka połączone z mlekiem i dokładnie wymieszaj. Omlet smaż na wolnym ogniu do momentu, aż jajka zaczną się ścinać. Następnie dodaj resztę warzyw. Patelnię przykryj, by omlet dobrze ściął się z wierzchu. Danie podawaj zaraz po przygotowaniu.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE