Dzisiaj jest: Niedziela, 19.11.2017 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Marynowane kotlety wieprzowe


01.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki kotlety wieprzowe
    Marynata
  • 7-8 łyżek  oleju
  • 7-8 łyżek  sosu sojowego
  • 3 łyżki  musztardy z ziarnami gorczycy
  • 2-3 ząbki  czosnku
  • 1 łyżeczka  suszonego majeranku
  • 1 łyżeczka  tymianku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski wlej olej. Dodaj do niego sos sojowy, musztardę, suszone zioła, przeciśnięty przez praskę czosnek, sporą ilość soli i pieprzu. Wymieszaj.
  2. Kotlety umyj, osusz. Zalej marynatą i wstaw do lodówki na 2-3 godziny. W czasie marynowania kilkakrotnie obróć mięso.
  3. Zamarynowane kotlety osącz z marynaty. Ułóż na tackach do grillowania i upiecz z obu stron na rumiano (po 15 minut z każdej strony). W czasie pieczenia mięso posmaruj kilkakrotnie marynatą.
  4. Gotowe danie podawaj z sosem tzatziki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE