Dzisiaj jest: Czwartek, 20.02.2020 Imieniny: Leona i Ludomiła



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Marynowane kotlety wieprzowe


01.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki kotlety wieprzowe
    Marynata
  • 7-8 łyżek  oleju
  • 7-8 łyżek  sosu sojowego
  • 3 łyżki  musztardy z ziarnami gorczycy
  • 2-3 ząbki  czosnku
  • 1 łyżeczka  suszonego majeranku
  • 1 łyżeczka  tymianku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski wlej olej. Dodaj do niego sos sojowy, musztardę, suszone zioła, przeciśnięty przez praskę czosnek, sporą ilość soli i pieprzu. Wymieszaj.
  2. Kotlety umyj, osusz. Zalej marynatą i wstaw do lodówki na 2-3 godziny. W czasie marynowania kilkakrotnie obróć mięso.
  3. Zamarynowane kotlety osącz z marynaty. Ułóż na tackach do grillowania i upiecz z obu stron na rumiano (po 15 minut z każdej strony). W czasie pieczenia mięso posmaruj kilkakrotnie marynatą.
  4. Gotowe danie podawaj z sosem tzatziki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE