Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Mięsna babka w cukinii


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 50 dag  piersi z kurczaka
  • 1 kg  cukinii
  • 1 sztuka mały bakłażan
  • 1 sztuka mała czerwona papryka
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 3 ząbki  czosnku
  • 1/2 szklanki  bulionu z kurczaka
  • 1 łyżeczka  suszonej bazylii
  • 1 łyżeczka  suszonego tymianku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso, paprykę, bakłażana i cebulę pokrój w kostkę. Czosnek obierz i drobno posiekaj. Opłukane i osuszone cukinie pokrój w długie paski i delikatnie obsmaż na rozgrzanym oleju, aby lekko zmiękły. Na kilku łyżkach oleju podsmaż pokrojone warzywa. Następnie zdejmij warzywa na talerz.
  2. Na patelnię wlej kilka łyżek oleju i usmaż na nim kawałki kurczaka. Oprósz mięso solą, pieprzem i ziołami. Dodaj usmażone warzywa i wymieszaj.
  3. Formę natłuść olejem, wyłóż ją paskami cukinii. Następnie na cukinię wyłóż farsz kurczakowo-warzywny i załóż wystające paski cukinii do środka. Piecz 60 minut w piekarniku nagrzanym do 185 st. C. Danie podawaj letnie lub dobrze schłodzone.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE