Dzisiaj jest: Piątek, 22.06.2018 Imieniny: Pauliny i Flawiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Mięsna babka w cukinii


01.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 50 dag  piersi z kurczaka
  • 1 kg  cukinii
  • 1 sztuka mały bakłażan
  • 1 sztuka mała czerwona papryka
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 3 ząbki  czosnku
  • 1/2 szklanki  bulionu z kurczaka
  • 1 łyżeczka  suszonej bazylii
  • 1 łyżeczka  suszonego tymianku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso, paprykę, bakłażana i cebulę pokrój w kostkę. Czosnek obierz i drobno posiekaj. Opłukane i osuszone cukinie pokrój w długie paski i delikatnie obsmaż na rozgrzanym oleju, aby lekko zmiękły. Na kilku łyżkach oleju podsmaż pokrojone warzywa. Następnie zdejmij warzywa na talerz.
  2. Na patelnię wlej kilka łyżek oleju i usmaż na nim kawałki kurczaka. Oprósz mięso solą, pieprzem i ziołami. Dodaj usmażone warzywa i wymieszaj.
  3. Formę natłuść olejem, wyłóż ją paskami cukinii. Następnie na cukinię wyłóż farsz kurczakowo-warzywny i załóż wystające paski cukinii do środka. Piecz 60 minut w piekarniku nagrzanym do 185 st. C. Danie podawaj letnie lub dobrze schłodzone.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE