Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 5 osób
Składniki
- 400 g wieprzowej wątróbki
- 200 g wątróbki drobiowej
- 2 sztuki średnie cebule
- 3 sztuki jajka
- olej
- Dodatkowo
- keczup
- majonez
- kilka liści sałaty
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka ugotuj na twardo, obierz. Cebule obierz i posiekaj. Wątróbki drobno pokrój i podsmaż z cebulą na rozgrzanym oleju. Po wystygnięciu wątróbkę, cebulę i jajka zmiel. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Z powstałej masy uformuj kulki. Na półmisku ułóż liście sałaty. Nałóż na nie cienką warstwę majonezu, a następnie ułóż kulki z wątróbki. Wierzch polej keczupem. Podawaj na zimno.
Źródło przepisu: Moja Kuchnia