Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Miks fasolowy z kurczakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Miks fasolowy z kurczakiem najlepiej podawać na gorąco z dodatkiem świeżego pieczywa.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka  filet z kurczaka
    podwójny
  • 400 ml  bulion
  • 200 g  fasola biała
    z puszki
  • 200 g  fasola czerwona konserwowa
    z puszki
  • olej
    do smażenia
  • 1 łyżka  masło
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 ząbek  czosnek
  • 1 łyżeczka  tymianek
    suszony
  • 60 g  śmietana
    gęsta 12%
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1/3 pęczki  natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Pierś z kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Następnie oprósz solą oraz pieprzem.
  2. Kurczaka podsmaż na rozgrzanym na patelni oleju. Cebulę obierz, drobno posiekaj i dodaj do mięsa na patelni. Podsmaż, po czym dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i tymianek. Podgrzewaj jeszcze przez 2 minuty, cały czas mieszając.
  3. Zawartość patelni podlej bulionem. Całość doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 minut. Następnie dodaj opłukaną i osączoną białą oraz czerwoną fasolę. Wymieszaj i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  4. Natkę pietruszki drobno posiekaj. Potrawkę połącz z masłem, śmietaną i posiekaną zieleniną.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Zobacz więcej na temat:

kurczakprzepisy na dania mięsne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE