Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.11.2019 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Miks fasolowy z kurczakiem


27.10.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Miks fasolowy z kurczakiem najlepiej podawać na gorąco z dodatkiem świeżego pieczywa.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka  filet z kurczaka
    podwójny
  • 400 ml  bulion
  • 200 g  fasola biała
    z puszki
  • 200 g  fasola czerwona konserwowa
    z puszki
  • olej
    do smażenia
  • 1 łyżka  masło
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 ząbek  czosnek
  • 1 łyżeczka  tymianek
    suszony
  • 60 g  śmietana
    gęsta 12%
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1/3 pęczki  natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Pierś z kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Następnie oprósz solą oraz pieprzem.
  2. Kurczaka podsmaż na rozgrzanym na patelni oleju. Cebulę obierz, drobno posiekaj i dodaj do mięsa na patelni. Podsmaż, po czym dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i tymianek. Podgrzewaj jeszcze przez 2 minuty, cały czas mieszając.
  3. Zawartość patelni podlej bulionem. Całość doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 minut. Następnie dodaj opłukaną i osączoną białą oraz czerwoną fasolę. Wymieszaj i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  4. Natkę pietruszki drobno posiekaj. Potrawkę połącz z masłem, śmietaną i posiekaną zieleniną.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Mała Mi

Posty : 13

Przepisy: 114


Zobacz więcej na temat:

kurczakprzepisy na dania mięsne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE