Dzisiaj jest: Środa, 21.02.2018 Imieniny: Eleonory i Feliksa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5790

Młode ziemniaczki faszerowane mięsem


06.09.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Młode ziemniaczki faszerowane mięsem to przepis na smaczne i niskokaloryczne danie. Danie najlepiej podawać z ulubioną surówką.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 12 sztuk  ziemniaki
    młode
  • 300 g  mięso mielone
  • 1 l  bulion wołowy
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 ząbek  czosnek
    duży
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • gałka muszkatołowa
    do smaku
  • 1 pęczek  natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki dokładnie wyszoruj i ugotuj w bulionie. Następnie odcedź, zachowując bulion i zostaw je do przestygnięcia. Gdy ziemniaki przestygną, odetnij górę i wydrąż płytko za pomocą łyżki.
  2. Wydrążony miąższ rozgnieć widelcem. Mięso przełóż do miski. Dodaj posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i rozgniecione ziemniaki. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
  3. Wydrążone ziemniaki wypełnij farszem mięsno-ziemniaczanym. Tak przygotowane ziemniaki ułóż w naczyniu żaroodpornym i zalej zachowanym bulionem. Piecz 30 minut w 180 st. C. Przed podaniem udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Garfield

Posty : 13

Przepisy: 109


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE