Dzisiaj jest: Wtorek, 12.11.2019 Imieniny: Renaty i Witolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Młode ziemniaczki faszerowane mięsem


06.09.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Młode ziemniaczki faszerowane mięsem to przepis na smaczne i niskokaloryczne danie. Danie najlepiej podawać z ulubioną surówką.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 12 sztuk  ziemniaki
    młode
  • 300 g  mięso mielone
  • 1 l  bulion wołowy
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 ząbek  czosnek
    duży
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • gałka muszkatołowa
    do smaku
  • 1 pęczek  natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki dokładnie wyszoruj i ugotuj w bulionie. Następnie odcedź, zachowując bulion i zostaw je do przestygnięcia. Gdy ziemniaki przestygną, odetnij górę i wydrąż płytko za pomocą łyżki.
  2. Wydrążony miąższ rozgnieć widelcem. Mięso przełóż do miski. Dodaj posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i rozgniecione ziemniaki. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
  3. Wydrążone ziemniaki wypełnij farszem mięsno-ziemniaczanym. Tak przygotowane ziemniaki ułóż w naczyniu żaroodpornym i zalej zachowanym bulionem. Piecz 30 minut w 180 st. C. Przed podaniem udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Garfield

Posty : 13

Przepisy: 109


Zobacz więcej na temat:

ziemniaczkiprzepisy na dania mięsne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE