Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Naleśniki argentyńskie z czerwoną fasolą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 25 dag  mąki pszennej
  • 3/4 szklanki  mleka
  • 3/4 szklanki  przegotowanej wody
  • 3 sztuki jajka
  • 1 łyżka  oliwy
  • 1/4 łyżki  słodkiej papryki w proszku
  • sól
  • 1/2 szklanki  startego żółtego ostrego sera
    Farsz
  • 2 sztuki zielone papryki
  • 1 sztuka duża marchewka
  • 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
  • 30 dag  mięsa wieprzowego bez kości
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka  mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka  przyprawy do wieprzowiny
  • sól
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Składniki ciasta zmiksuj, odstaw na godzinę. Następnie usmaż grubsze naleśniki.
  2. Paprykę oczyść i wraz z obraną marchewką pokrój w średnią kostkę. Mięso pokrój w drobną kostkę, posyp przyprawą, oprósz solą i odstaw na 30 minut. Fasolę odcedź.
  3. Marchewkę i mięso lekko obsmaż na łyżce rozgrzanego oleju. Podlej 2 łyżkami wody, nakryj pokrywką i duś 20 minut na małym ogniu.
  4. Dodaj paprykę i fasolę, chwilę duś. Dopraw solą do smaku i zapraw mąką ziemniaczaną.
  5. Farsz nakładaj na naleśniki, posyp natką i zwiń w rulon.
  6. Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem, ułóż naleśniki, posyp serem. Zapiekaj 20 minut w temperaturze 200 st. C. Ser powinien być rozpuszczony i lekko zrumieniony.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE