Dzisiaj jest: Czwartek, 22.02.2018 Imieniny: Marty i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Naleśniki z kiełbasą i bobem


25.07.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

    Ciasto
  • 2 sztuki jajka
  • 1 szklanka  mąki
  • 1.5 szklanek  mleka
  • 1 szczypta  soli
  • 1 szczypta  cukru
    Dodatkowo
  • 150 g  kiełbasy
  • 800 g  bobu
  • 1 sztuka cebula
  • natka pietruszki
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Bób ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Zahartuj go zimną wodą i obierz ze skórki.
  2. Cebulę drobno pokrój i zeszklij na oleju. Dodaj bób i smaż kilka minut. Wsyp posiekaną natkę pietruszki i dopraw.
  3. Zmiksuj składniki na ciasto. Podsmaż kilka plasterków kiełbasy, wlej porcję ciasta i usmaż naleśnik. Podawaj z porcją bobu.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE