Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- Ciasto naleśnikowe
- 1 szklanka mleka
- 1.5 szklanek mąki
- 3 sztuki jajka
- 1 szczypta soli
- Nadzienie
- 200 g gotowych kawałków panierowanego kurczaka
- kilka liści sałaty lodowej
- 1/4 sztuki puszki kukurydzy
- 5 plastrów pomidora
- Dodatkowo
- majonez
- ketchup
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ciasto naleśnikowe: Do miski wrzuć mąkę, szczyptę soli, jajka i mleko. Zmiksuj na gładką masę. Wlewaj ciasto na rozgrzaną patelnię i smaż cienkie naleśniki.
- Na naleśniku ułóż 2 liście sałaty, kawałki kurczaka, plaster pomidora. Posyp kukurydzą. Zwiń boki i zapiecz przez minutę w piekarniku.
- Podawaj z majonezem i ketchupem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka