Dzisiaj jest: Sobota, 20.07.2019 Imieniny: Czesława i Hieronima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5846

Naleśniki z pieca z farszem mięsnym


15.07.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Naleśniki z pieca z farszem mięsnym to mniej kaloryczna alternatywa dla tradycyjnych naleśników.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 szklanki  mąka
  • 1.5 szklanek  woda gazowana
  • 1.5 szklanek  mleko
  • 3 sztuki  jajka
  • 1 łyżka  olej
    + do smażenia
  • 500 g  mięso mielone
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 sztuka  cukinia
    mała
  • 3 ząbki  czosnek
  • 1 szklanka  bulion
  • 1 łyżka  zioła prowansalskie
  • 150 g  ser żółty
    starty
  • 3 łyżki  natka pietruszki
    posiekana
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wsyp do dużej miski. Dodaj wodę gazowaną, mleko, jajka, szczyptę soli oraz 1 łyżkę oleju. Ciasto odstaw na 30 minut.
  2. Cebulę z czosnkiem obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj mięso mielone i usmaż je od czasu do czasu mieszając.
  3. Do mięsa wlej bulion i dodaj pokrojoną w kostkę cukinię. Całość dopraw do smaku ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. Farsz duś do odparowania płynu.
  4. Z przygotowanego wcześniej ciasta usmaż naleśniki. Na każdy wyłóż po porcji nadzienia. Zwiń i ułóż w formie do zapiekania. Wierzch posyp żółtym serem. Piecz 10 minut w 185 st. C. Przed podaniem posyp natką.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Dizzy

Posty : 11

Przepisy: 84


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE