Dzisiaj jest: Czwartek, 21.11.2019 Imieniny: Janusza i Konrada



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Naleśnikowe sakiewki z kurczakiem


26.11.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Naleśnikowe sakiewki z kurczakiem to przepis na oryginalne naleśniki.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 ml  mleko
  • 4 sztuki  jajka
  • 16 łyżek  mąka
  • 1 łyżka  olej
    +do smażenia
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1 szczypta  cukier
  • 1 kulka  ser mozzarella
  • 2 sztuki  papryka
    kolorowa
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 sztuka  pomidory
  • 2 ząbki  czosnek
  • 3 sztuki  dymka ze szczypiorkiem
  • 1 łyżeczka  koncentrat pomidorowy
  • 1 sztuka  filet z kurczaka
    wędzony

Sposób przyrządzania:

  1. Z mleka, jajek, mąki, 1 łyżki oleju i szczypty soli oraz cukru przygotuj ciasto. Następnie odstaw je na 20 minut w chłodne miejsce. Na rozgrzanym oleju usmaż naleśniki.
  2. Papryki oczyść z nasion i razem z cebulą pokrój w kostkę. Następnie podsmaż je na rozgrzanym oleju. Dodaj posiekany czosnek. Po kilku minutach składniki podlej wodą i duś do miękkości. Pomidor obierz, usuń gniazdo nasienne i pokrój w kostkę. Następnie dodaj do duszonych warzyw. Dodaj koncentrat pomidorowy i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Wędzonego kurczaka pokrój w kostkę i dodaj do jarzyn na patelni. Składniki na farsz wymieszaj.
  4. Mozzarellę osącz z zalewy i pokrój na małe kawałki. Na naleśniki wyłóż po 2 łyżki przygotowanego nadzienia i porcję sera.
  5. Placki z farszem zwiń w sakiewki i zwiąż sparzoną dymką. Kieszonki wyłóż do formy. Piecz 20 minut w 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Butterfly

Posty : 13

Przepisy: 107


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE