Dzisiaj jest: Piątek, 21.02.2020 Imieniny: Eleonory i Feliksa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Nóżki w galarecie


19.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 3 sztuki liście laurowe
  • 2 sztuki golonki wieprzowe
  • 2 sztuki nóżki wieprzowe
  • 2 łyżki  vegety
  • pieprz
  • 3 sztuki średnie marchewki
  • 1 łyżka  soli
  • 1 sztuka wołowa kostka rosołowa

Sposób przyrządzania:

  1. Golonki i nóżki dobrze oczyść, pokrój na mniejsze porcje i umyj. Następnie włóż mięso do garnka, zalej wodą tak by golonki były zakryte.
  2. Marchewki obierz i w całości wrzuć do mięsa. Dodaj liście laurowe, sól i pieprz. Zagotuj. Podczas gotowania dodaj vegetę i kostkę rosołową.
  3. Gotuj wszystko na wolnym ogniu przez 3 godziny. Po tym czasie wyjmij marchewki, golonki i nóżki. Ostudź. Oddziel mięso od kości i pokrój.
  4. Wywar przecedź. Dodaj do niego mięso i pokrojone w kostkę marchewki. Całość rozlej do miseczek, a gdy ostygnie wstaw do lodówki, by galareta stężała.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE