Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2019 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Ogniste kotleciki z paprykową salsą


05.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 50 dag  mielonej wołowiny
  • mała czerwona cebulka
  • 3 łyżeczki  posiekanej natki pietruszki
  • papryczka chili
  • 3 ząbki  czosnku
  • 1 łyżeczka  słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki  mielonej kolendry
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • oliwa
  • 1 szczypta  pieprzu
    Salsa
  • 1/2 sztuki żółtej papryki
  • 1/2 sztuki zielonej papryki
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 1 sztuka mała czerwona cebulka
  • sok z limonki lub cytryny
  • 2 łyżki  oliwy
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulkę, kolendrę, czosnek i chili posiekaj. Dodaj do mięsa razem z mieloną papryką, kolendrą, pieprzem i oliwą. Wymieszaj wszystko na jednolitą masę. Odstaw do lodówki na 30 minut.
  2. Z masy mięsnej uformuj 4 duże lub 6 średnich kotletów. Posmaruj je delikatnie oliwą i smaż na patelni grillowej po kilka minut z każdej strony.
  3. Paprykę i cebulkę pokrój w drobną kostkę. Dodaj sok z limonki, oliwę oraz sól i wymieszaj po czym odstaw do lodówki.
  4. Kotleciki podawaj z salsą i bagietką opieczoną na grillu.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE