Dzisiaj jest: Środa, 24.10.2018 Imieniny: Rafała i Marcina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Ogniste kotleciki z paprykową salsą


05.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 50 dag  mielonej wołowiny
  • mała czerwona cebulka
  • 3 łyżeczki  posiekanej natki pietruszki
  • papryczka chili
  • 3 ząbki  czosnku
  • 1 łyżeczka  słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki  mielonej kolendry
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • oliwa
  • 1 szczypta  pieprzu
    Salsa
  • 1/2 sztuki żółtej papryki
  • 1/2 sztuki zielonej papryki
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 1 sztuka mała czerwona cebulka
  • sok z limonki lub cytryny
  • 2 łyżki  oliwy
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulkę, kolendrę, czosnek i chili posiekaj. Dodaj do mięsa razem z mieloną papryką, kolendrą, pieprzem i oliwą. Wymieszaj wszystko na jednolitą masę. Odstaw do lodówki na 30 minut.
  2. Z masy mięsnej uformuj 4 duże lub 6 średnich kotletów. Posmaruj je delikatnie oliwą i smaż na patelni grillowej po kilka minut z każdej strony.
  3. Paprykę i cebulkę pokrój w drobną kostkę. Dodaj sok z limonki, oliwę oraz sól i wymieszaj po czym odstaw do lodówki.
  4. Kotleciki podawaj z salsą i bagietką opieczoną na grillu.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE