Dzisiaj jest: Środa, 21.02.2018 Imieniny: Eleonory i Feliksa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5790

Omlet z białą kiełbasą i serem


03.07.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki pory
  • 3 sztuki białe kiełbasy
  • 15 dag  ziemniaków
  • 20 dag  sera żółtego
  • 1 łyżka  słodkiej mielonej papryki
  • 1 łyżka  gałki muszkatołowej
  • 50 ml  mleka
  • 1 łyżka  mąki
  • 2 sztuki jajka
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pory oczyść, umyj pod bieżącą wodą, po czym potnij w talarki.
  2. Kiełbasy obierz ze skórki i pokrój w plastry. Ziemniaki obierz, umyj, a następnie potnij w kawałki. Ser żółty zetrzyj na tarce o małych oczkach.
  3. Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju i podsmaż na nim kawałki ziemniaków i porów. Kiedy ziemniaki zmiękną, a pory się zrumienią, zdejmij je i na tym samym tłuszczu podsmaż plastry kiełbasy. Zdejmij.
  4. Jajka rozkłóć, a następnie zmiksuj razem z mlekiem, szczyptą soli i mąką. Do masy jajecznej dodaj ziemniaki, pory oraz kiełbasę.
  5. Przypraw pieprzem, papryką i gałką muszkatołową. Na końcu dodaj starty żółty ser. Wymieszaj. Masę wylej na rozgrzany olej i smaż z obu stron.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Blueberry

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE