Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Omlet z białą kiełbasą i serem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki pory
  • 3 sztuki białe kiełbasy
  • 15 dag  ziemniaków
  • 20 dag  sera żółtego
  • 1 łyżka  słodkiej mielonej papryki
  • 1 łyżka  gałki muszkatołowej
  • 50 ml  mleka
  • 1 łyżka  mąki
  • 2 sztuki jajka
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pory oczyść, umyj pod bieżącą wodą, po czym potnij w talarki.
  2. Kiełbasy obierz ze skórki i pokrój w plastry. Ziemniaki obierz, umyj, a następnie potnij w kawałki. Ser żółty zetrzyj na tarce o małych oczkach.
  3. Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju i podsmaż na nim kawałki ziemniaków i porów. Kiedy ziemniaki zmiękną, a pory się zrumienią, zdejmij je i na tym samym tłuszczu podsmaż plastry kiełbasy. Zdejmij.
  4. Jajka rozkłóć, a następnie zmiksuj razem z mlekiem, szczyptą soli i mąką. Do masy jajecznej dodaj ziemniaki, pory oraz kiełbasę.
  5. Przypraw pieprzem, papryką i gałką muszkatołową. Na końcu dodaj starty żółty ser. Wymieszaj. Masę wylej na rozgrzany olej i smaż z obu stron.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE