Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 sztuki kluski na parze
- 500 g mięso mielone
- olej
- 1 sztuka cebula
- 1 sztuka papryka
- 200 g pieczarki
- 150 g ser żółty
- sól
do smaku - pieprz
do smaku - 10 łyżek sos bolognese
ze słoika
|
|
Sposób przyrządzania:
- W garnku rozgrzej olej i podsmaż na nim mięso. Dopraw je do smaku solą oraz pieprzem. Następnie dodaj pokrojone w kostkę pieczarki, cebulę oraz paprykę. Podsmaż wszystko razem przez kilka minut. Następnie dodaj sos bolognese, wymieszaj i gotuj jeszcze chwilę.
- Pampuchy przetnij na pół, wydrąż i wypełnij nadzieniem mięsnym. Wierzch posyp startym serem i ułóż na blasze wyłożonej folią aluminiową. Piecz 15 minut w 180 st. C.
Źródło przepisu: Przyslij przepis