Dzisiaj jest: Środa, 01.04.2020 Imieniny: Zbigniewa i Grażyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Pampuchy zapiekane z mięsem mielonym


22.08.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zapiekane pampuchy przed podaniem można udekorować listkami bazylii i polać keczupem.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki  kluski na parze
  • 500 g  mięso mielone
  • olej
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 sztuka  papryka
  • 200 g  pieczarki
  • 150 g  ser żółty
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 10 łyżek  sos bolognese
    ze słoika

Sposób przyrządzania:

  1. W garnku rozgrzej olej i podsmaż na nim mięso. Dopraw je do smaku solą oraz pieprzem. Następnie dodaj pokrojone w kostkę pieczarki, cebulę oraz paprykę. Podsmaż wszystko razem przez kilka minut. Następnie dodaj sos bolognese, wymieszaj i gotuj jeszcze chwilę.
  2. Pampuchy przetnij na pół, wydrąż i wypełnij nadzieniem mięsnym. Wierzch posyp startym serem i ułóż na blasze wyłożonej folią aluminiową. Piecz 15 minut w 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Dizzy

Posty : 11

Przepisy: 84


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.17 Ocen: 6

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE