Dzisiaj jest: Czwartek, 14.11.2019 Imieniny: Serafina i Rogera



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Pampuchy zapiekane z mięsem mielonym


22.08.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zapiekane pampuchy przed podaniem można udekorować listkami bazylii i polać keczupem.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki  kluski na parze
  • 500 g  mięso mielone
  • olej
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 sztuka  papryka
  • 200 g  pieczarki
  • 150 g  ser żółty
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 10 łyżek  sos bolognese
    ze słoika

Sposób przyrządzania:

  1. W garnku rozgrzej olej i podsmaż na nim mięso. Dopraw je do smaku solą oraz pieprzem. Następnie dodaj pokrojone w kostkę pieczarki, cebulę oraz paprykę. Podsmaż wszystko razem przez kilka minut. Następnie dodaj sos bolognese, wymieszaj i gotuj jeszcze chwilę.
  2. Pampuchy przetnij na pół, wydrąż i wypełnij nadzieniem mięsnym. Wierzch posyp startym serem i ułóż na blasze wyłożonej folią aluminiową. Piecz 15 minut w 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Dizzy

Posty : 11

Przepisy: 84


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 5

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE