Dzisiaj jest: Niedziela, 25.02.2018 Imieniny: Wiktora i Cezarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Pampuchy zapiekane z mięsem mielonym


22.08.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zapiekane pampuchy przed podaniem można udekorować listkami bazylii i polać keczupem.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki  kluski na parze
  • 500 g  mięso mielone
  • olej
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 sztuka  papryka
  • 200 g  pieczarki
  • 150 g  ser żółty
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 10 łyżek  sos bolognese
    ze słoika

Sposób przyrządzania:

  1. W garnku rozgrzej olej i podsmaż na nim mięso. Dopraw je do smaku solą oraz pieprzem. Następnie dodaj pokrojone w kostkę pieczarki, cebulę oraz paprykę. Podsmaż wszystko razem przez kilka minut. Następnie dodaj sos bolognese, wymieszaj i gotuj jeszcze chwilę.
  2. Pampuchy przetnij na pół, wydrąż i wypełnij nadzieniem mięsnym. Wierzch posyp startym serem i ułóż na blasze wyłożonej folią aluminiową. Piecz 15 minut w 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Dizzy

Posty : 11

Przepisy: 84


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE