Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Paprykarz z ziemniakami i kurczakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 800 g  małych ziemniaczków
  • 500 g  mięsa z piersi indyka
  • 2 szklanki  bulionu warzywnego
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 łyżka  koncentratu pomidorowego
  • przyprawa do drobiu
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • zioła
  • czerwona papryka w proszku

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, obgotuj przez 10 minut, a następnie odcedź.
  2. Mięso umyj, pokrój w kostkę, oprósz przyprawami i podsmaż na rozgrzanym oleju. Paprykę przekrój, usuń gniazdo nasienne i pokrój w paski. Dodaj do smażącego się kurczaka.
  3. Następnie podlej mięso bulionem i chwilę podduś. Dodaj koncentrat, ziemniaki i zioła. Duś jeszcze chwilę uważając, aby ziemniaki się nie rozpadły.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moja kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE