Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 800 g małych ziemniaczków
- 500 g mięsa z piersi indyka
- 2 szklanki bulionu warzywnego
- 1 sztuka czerwona papryka
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- przyprawa do drobiu
- sól
- pieprz
- ziele angielskie
- zioła
- czerwona papryka w proszku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki obierz, obgotuj przez 10 minut, a następnie odcedź.
- Mięso umyj, pokrój w kostkę, oprósz przyprawami i podsmaż na rozgrzanym oleju. Paprykę przekrój, usuń gniazdo nasienne i pokrój w paski. Dodaj do smażącego się kurczaka.
- Następnie podlej mięso bulionem i chwilę podduś. Dodaj koncentrat, ziemniaki i zioła. Duś jeszcze chwilę uważając, aby ziemniaki się nie rozpadły.
Źródło przepisu: Moja kuchnia