Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Papryki faszerowane chili con carne


15.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  mięsa mielonego
  • 1 sztuka cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • 4 sztuki duże czerwone papryki
  • 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
  • 1/2 sztuki puszki kukurydzy
  • ostra papryka
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek
  • ryż

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę i czosnek drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Dodaj mięso, usmaż. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  2. Fasolę i kukurydzę odcedź z zalewy. Dodaj do usmażonego mięsa, dopraw ostrą papryką i wymieszaj.
  3. Z papryk odkrój część z ogonkiem, usuń nasiona i wypełnij mięsnym farszem. Piecz 40 minut w temperaturze 180 st. C. Gotową paprykę podawaj z ugotowanym ryżem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE