Dzisiaj jest: Środa, 19.02.2020 Imieniny: Konrada i Arnolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Paprykowy kurczak


18.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 800 g  piersi z kurczaka
  • 2 ząbki  czosnku
  • 150 ml  białego wytrawnego wina
  • 1 sztuka puszka krojonych pomidorów
  • 1 łyżka  masła klarowanego
  • 3 sztuki kolorowe papryki
  • 1 sztuka cebula
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Piersi kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Podsmaż na rozgrzanym maśle, aż będzie rumiany.
  2. Paprykę umyj, oczyść z nasion i pokrój w paski. Dodaj paprykę do mięsa i smaż kilka minut. Gdy papryka zmięknie dodaj posiekany czosnek i cebulę. Podsmaż wszystko jeszcze przez chwilę. Następnie dodaj pomidory, dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj.
  3. Podlej danie białym winem i duś pod przykryciem przez 20 minut. Podawaj z pieczywem lub ryżem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE