Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Penne z szynką i pieczarkami


15.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 40 dag  makaronu penne
  • 30 dag  szynki
  • 20 dag  pieczarek
  • 1/2 sztuki pora
  • 2 sztuki pomidory
  • 3 łyżki  oleju
  • 2 łyżki  masła
  • 1/2 szklanki  majonezu
  • 1/2 szklanki  śmietany 12%
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki  posiekanej bazylii
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź, przelej zimną wodą i osącz.
  2. Szynkę pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki. Pora drobno posiekaj. Olej rozgrzej i podsmaż na nim pieczarki wraz z porem. Odstaw do ostygnięcia, a następnie połącz z szynką, majonezem, śmietaną i posiekaną natką. Dodaj obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Tak przygotowaną omastę wymieszaj z makaronem i od razu podawaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE