Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Penne z szynką i pieczarkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 40 dag  makaronu penne
  • 30 dag  szynki
  • 20 dag  pieczarek
  • 1/2 sztuki pora
  • 2 sztuki pomidory
  • 3 łyżki  oleju
  • 2 łyżki  masła
  • 1/2 szklanki  majonezu
  • 1/2 szklanki  śmietany 12%
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki  posiekanej bazylii
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź, przelej zimną wodą i osącz.
  2. Szynkę pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki. Pora drobno posiekaj. Olej rozgrzej i podsmaż na nim pieczarki wraz z porem. Odstaw do ostygnięcia, a następnie połącz z szynką, majonezem, śmietaną i posiekaną natką. Dodaj obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Tak przygotowaną omastę wymieszaj z makaronem i od razu podawaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE