Dzisiaj jest: Czwartek, 24.01.2019 Imieniny: Felicji i Tymoteusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5831

Penne z szynką i pieczarkami


15.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 40 dag  makaronu penne
  • 30 dag  szynki
  • 20 dag  pieczarek
  • 1/2 sztuki pora
  • 2 sztuki pomidory
  • 3 łyżki  oleju
  • 2 łyżki  masła
  • 1/2 szklanki  majonezu
  • 1/2 szklanki  śmietany 12%
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki  posiekanej bazylii
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź, przelej zimną wodą i osącz.
  2. Szynkę pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki. Pora drobno posiekaj. Olej rozgrzej i podsmaż na nim pieczarki wraz z porem. Odstaw do ostygnięcia, a następnie połącz z szynką, majonezem, śmietaną i posiekaną natką. Dodaj obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Tak przygotowaną omastę wymieszaj z makaronem i od razu podawaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE