Dzisiaj jest: Sobota, 18.08.2018 Imieniny: Heleny i Bronisławy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Pieczeń obiadowa


13.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 szklanka  bulionu drobiowego
  • 5 łyżek  kaszy manny + do posypania formy
  • 1 sztuka cebula
  • 2 sztuki jajka
  • 500 g  mięsa mielonego wieprzowego
  • pieprz
  • 1 ząbek  czosnku
  • sól
  • 300 g  sera żółtego
  • 1 łyżeczka  musztardy
  • 1 łyżeczka  koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka  ketchupu
  • curry
  • przyprawa do gyrosa

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę mannę ugotuj w bulionie, odstaw by wystygła.
  2. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i dodaj do mięsa razem z musztardą, startym serem, koncentratem, jajkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i kaszą manną. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj wszystko na gładką masę.
  3. Formę keksówkę wyłóż folią aluminiową, dno posyp kaszą manną. Masę mięsną wyłóż do formy. Wierzch pieczeni posmaruj ketchupem i posyp curry oraz przyprawą do gyrosa. Piecz 60 minut w temperaturze 220 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE