Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Pieczeń obiadowa


13.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 szklanka  bulionu drobiowego
  • 5 łyżek  kaszy manny + do posypania formy
  • 1 sztuka cebula
  • 2 sztuki jajka
  • 500 g  mięsa mielonego wieprzowego
  • pieprz
  • 1 ząbek  czosnku
  • sól
  • 300 g  sera żółtego
  • 1 łyżeczka  musztardy
  • 1 łyżeczka  koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka  ketchupu
  • curry
  • przyprawa do gyrosa

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę mannę ugotuj w bulionie, odstaw by wystygła.
  2. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i dodaj do mięsa razem z musztardą, startym serem, koncentratem, jajkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i kaszą manną. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj wszystko na gładką masę.
  3. Formę keksówkę wyłóż folią aluminiową, dno posyp kaszą manną. Masę mięsną wyłóż do formy. Wierzch pieczeni posmaruj ketchupem i posyp curry oraz przyprawą do gyrosa. Piecz 60 minut w temperaturze 220 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE