Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2019 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Pieczeń rzymska z serem


03.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 200 g  sera pleśniowego złocistego
  • 1 kg  mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
  • 3-4 sztuki jajka
  • 2 sztuki bułki kajzerki
  • 2 sztuki cebule
  • 1 łyżeczka  mielonego kminku
  • 1 łyżeczka  czerwonej papryki w proszku
  • 1 łyżeczka  majeranku
  • mleko do namoczenia bułek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Bułki namocz w mleku. Kiedy nasiąkną, odciśnij. Mięso wymieszaj z jajkami, odciśniętymi bułkami, pokrojoną drobno cebulą oraz przyprawami.
  2. Ser pokrój w kostkę. Podłużną formę do pieczenia wyłóż papierem. Mięso układaj warstwami razem z kostkami sera (muszą być równomiernie rozłożone).
  3. Piecz 60 minut w temperaturze 175 st. C. Pieczeń najlepiej smakuje na ciepło.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE