Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Pieczeń wołowa marynowana w czerwonym winie


01.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1.5 kg  wołowiny
  • wino czerwone wytrawne
  • 1 sztuka cebula
  • 1 łyżeczka  mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka  mąki pszennej
  • olej lub smalec
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, natrzyj solą i pieprzem, skrop czerwonym winem i włóż na 60 minut do lodówki.
  2. Następnie wytrzyj mięso papierowym ręcznikiem, obsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu.
  3. Mięso przełóż do brytfanny i wstaw do nagrzanego piekarnika.
  4. Skrop olejem i piecz pod przykryciem przez 2 godziny w temperaturze 180 st. C. Podczas pieczenia podlewaj wodą.
  5. 30 minut przed końcem pieczenia, do pieczeni dodaj pokrojoną w piórka cebulę. Upieczone mięso wyjmij z sosu.
  6. Sos przecedź przez sito i przelej do rondelka. Mąki wymieszaj w szklance wody, wlej do sosu i zagotuj.
  7. Pieczeń pokrój w plastry i podawaj z sosem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE