Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Pieczeń z indyka ze szpinakiem


16.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka mała pierś z indyka
  • 1 opakowanie  mrożonego szpinaku w liściach
  • 30 dag  pieczarek
  • 1/2 szklanki  śmietany 18%
  • 4 łyżki  tartego parmezanu
  • 1 szklanka  białego wina
  • 5 sztuk gałązek tymianku
  • 2 sztuki czubate łyżki masła
  • 5 łyżek  oleju
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso lekko opłucz, osusz i przypraw solą i pieprzem. Następnie podsmaż na rozgrzanym oleju. Podsmażonego indyka przełóż do brytfanki, polej winem i obłóż tymiankiem. Piecz 60 minut w temperaturze 190 st. C, często polewając powstałym sosem.
  2. Na patelni rozpuść masło i podsmaż na nim pokrojone w plasterki pieczarki. Następnie dodaj rozmrożony szpinak, śmietanę i duś wszystko przez 10 minut, często mieszając. Po tym czasie dodaj ser, dopraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Gotową pieczeń pokrój w plastry, podawaj ze szpinakiem oraz makaronem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE