Dzisiaj jest: Niedziela, 19.05.2019 Imieniny: Piotra i Mikołaja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Pieczeń z indyka ze szpinakiem


16.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka mała pierś z indyka
  • 1 opakowanie  mrożonego szpinaku w liściach
  • 30 dag  pieczarek
  • 1/2 szklanki  śmietany 18%
  • 4 łyżki  tartego parmezanu
  • 1 szklanka  białego wina
  • 5 sztuk gałązek tymianku
  • 2 sztuki czubate łyżki masła
  • 5 łyżek  oleju
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso lekko opłucz, osusz i przypraw solą i pieprzem. Następnie podsmaż na rozgrzanym oleju. Podsmażonego indyka przełóż do brytfanki, polej winem i obłóż tymiankiem. Piecz 60 minut w temperaturze 190 st. C, często polewając powstałym sosem.
  2. Na patelni rozpuść masło i podsmaż na nim pokrojone w plasterki pieczarki. Następnie dodaj rozmrożony szpinak, śmietanę i duś wszystko przez 10 minut, często mieszając. Po tym czasie dodaj ser, dopraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Gotową pieczeń pokrój w plastry, podawaj ze szpinakiem oraz makaronem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

Izabella Wentz

Wydawnictwo: Otwarte


Przepisy i plany żywieniowe, które pozwolą ci odzyskać kontrolę nad zdrowiem tarczycy. Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedze

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE