Dzisiaj jest: Czwartek, 21.11.2019 Imieniny: Janusza i Konrada



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Pieczeń z jajkiem


02.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  mięsa mielonego
  • 6 sztuk jajek
  • 2 sztuki suche kajzerki
  • 1 sztuka duża cebula
  • mleko
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • papier do pieczenia

Sposób przyrządzania:

  1. 4 jajka ugotuj na twardo, obierz. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Bułki namocz w mleku i odciśnij.
  2. Do miski włóż mięso, przesmażoną cebulę, pozostałe jajka oraz odciśnięte bułki. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Mięso dokładnie wyrób, aby wszystkie składniki się wymieszały.
  4. Formę keksową wyłóż papierem. Do formy wyłóż połowę masy mięsnej. Na mięsie ułóż ugotowane jajka i przykryj pozostałym mięsem. Powierzchnię pieczeni wyrównaj.
  5. Piecz 60 minut w temperaturze 180 st. C. Pieczeń podawaj na zimno lub ciepło.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE