Dzisiaj jest: Czwartek, 19.07.2018 Imieniny: Wincentego i Wodzisława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Pieczeń z mięsa mielonego z papryką


22.06.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Z pieczenią z mięsa mielonego z papryką idealnie komponuje się ugotowany na sypko ryż lub ziemniaki oraz schłodzone piwo.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka  kajzerka
    czerstwa
  • 2 ząbki  czosnek
  • 2 sztuki  cebula
    duża
  • 1 kg  papryka
    różne kolory
  • 750 g  mięso mielone
    wieprzowo-wołowe
  • 1 sztuka  jajka
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • papryka (przyprawa)
    do smaku, słodka lub ostra
  • 4 łyżki  olej
  • 4 gałązki  oregano
  • 1 sztuka  chili papryczka
    czerwona
  • 200 g  keczup

Sposób przyrządzania:

  1. Bułkę namocz w zimnej wodzie. Czosnek i jedną cebulę obierz i drobno posiekaj. Papryki przekrój na pół, oczyść z nasion i pokrój w sporą kostkę.
  2. Bułkę odciśnij i wymieszaj z mięsem, cebulą, czosnkiem i jajkiem. 1/4 paprykowych cząstek pokrój w drobną kostkę i dodaj do masy mięsnej. Dopraw do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Wymieszaj.
  3. Z masy mięsnej uformuj duże jajo. Blachę wysmaruj 2 łyżkami oleju i ułóż w niej mięso. Piecz 45 minut w 200 st. C. Jeśli mięso mocno ściemnieje, można je w trakcie pieczenia przykryć folią aluminiową.
  4. Obierz drugą cebulę i pokrój w sporą kostkę. Oregano opłucz pod zimną wodą, oderwij listki.
  5. Papryczkę chili umyj, przekrój wzdłuż i drobno posiekaj. Wymieszaj z keczupem i dopraw mieloną papryką.
  6. Na patelni rozgrzej pozostały olej i zeszklij na nim cebulę. Dodaj niewykorzystane kostki papryki i smaż na małym ogniu przez 5 minut. Następnie dodaj sos i 100 ml wody. Dopraw solą, pieprzem i oregano. Duś na małym ogniu przez 10 minut.
  7. Gotową pieczeń rozkrój i przenieś na półmisek. Wokół ułóż podsmażone warzywa.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Dizzy

Posty : 11

Przepisy: 84


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE