Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.11.2019 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Pieczeń z pomidorkami


04.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 2 sztuki cebule
  • 2 ząbki  czosnku
  • olej roślinny
  • 1 kg  mielonego mięsa wieprzowego
  • 4 sztuki kromki chleba tostowego
  • 100 g  suszonych pomidorów w oleju
  • 1 sztuka jajko
  • 1 łyżka  suszonego tymianku
  • sól
  • pieprz
  • 200 g  pomidorków koktajlowych

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule oraz czosnek obierz, drobno posiekaj, podsmaż na odrobinie oleju i ostudź. Do miski włóż mięso mielone. Dołóż pokrojony w kostkę chleb, pocięte suszone pomidory, cebulę z dodatkiem czosnku, jajko oraz tymianek. Składniki dopraw do smaku solą oraz pieprzem i dobrze wymieszaj.
  2. Formę wysmaruj olejem i napełnij przyrządzoną masą. Wierzch wygładź. Piecz 30 minut w temperturze 200 st. C. Na pieczeń wyłóż pomidorki koktajlowe i piecz jeszcze 10 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE