Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pieczeń ze szpinakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  schabu lub łopatki wieprzowej
  • 2 sztuki cebule
  • 2 ząbki  czosnku
  • 3 łyżki  oliwy
  • 1 łyżka  majeranku
  • 1 łyżka  kminku
  • 3/4 szklanki  czerwonego wytrawnego wina
  • 2-3 łyżki  szpinaku lub natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i natnij wzdłuż tworząc kieszeń. Napełnij ją posiekanym szpinakiem lub natką. Mięso obwiąż bawełnianą nicią. Obsmaż na 2 łyżkach oliwy.
  2. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na łyżce rozgrzanej oliwy. Następnie dodaj posiekany czosnek i podsmaż. Tak przygotowane cebulę i czosnek dodaj do mięsa i podlej szklanką wody. Duś 10 minut. Następnie dodaj majeranek, kminek i wlej wino. Duś przez 60 minut, podlewając wodą, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia dopraw.
  3. Gotową pieczeń pokrój w plastry i podawaj z sosem z duszenia.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE