Dzisiaj jest: Poniedziałek, 23.07.2018 Imieniny: Bogny i Apolinarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Pieczeń ze szpinakiem


09.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  schabu lub łopatki wieprzowej
  • 2 sztuki cebule
  • 2 ząbki  czosnku
  • 3 łyżki  oliwy
  • 1 łyżka  majeranku
  • 1 łyżka  kminku
  • 3/4 szklanki  czerwonego wytrawnego wina
  • 2-3 łyżki  szpinaku lub natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i natnij wzdłuż tworząc kieszeń. Napełnij ją posiekanym szpinakiem lub natką. Mięso obwiąż bawełnianą nicią. Obsmaż na 2 łyżkach oliwy.
  2. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na łyżce rozgrzanej oliwy. Następnie dodaj posiekany czosnek i podsmaż. Tak przygotowane cebulę i czosnek dodaj do mięsa i podlej szklanką wody. Duś 10 minut. Następnie dodaj majeranek, kminek i wlej wino. Duś przez 60 minut, podlewając wodą, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia dopraw.
  3. Gotową pieczeń pokrój w plastry i podawaj z sosem z duszenia.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE