Dzisiaj jest: Sobota, 18.08.2018 Imieniny: Heleny i Bronisławy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Pieczona szynka nadziewana papryką


04.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 2 kg  szynki wieprzowej
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 400 g  świeżego szpinaku
  • 1 ząbek  czosnku
  • 2 łyżki  masła
  • 3 łyżki  kuskusu
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • słodka mielona papryka
  • ostra mielona papryka
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki  majeranku
  • 1/2 łyżeczki  tymianku

Sposób przyrządzania:

  1. W mięsie ostrym nożem zrób kieszeń.
  2. Paprykę oczyść i posiekaj, szpinak rozdrobnij i przesmaż z rozgniecionym czosnkiem na maśle. W miseczce połącz szpinak, paprykę, posiekaną pietruszkę i kaszę kuskus. Dopraw papryką w proszku, solą i pieprzem. Odstaw na chwilę.
  3. Kieszeń w mięsie napełnij farszem - nie upychaj zbyt mocno. Wierzch natrzyj pieprzem, solą i ziołami. Ułóż pieczeń w brytfannie, podlej 2 łyżkami wody, wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 st. C. Piecz, skrapiając wodą przez 2 godziny.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE