Dzisiaj jest: Czwartek, 19.07.2018 Imieniny: Wincentego i Wodzisława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Pieczone kotlety z farszem pieczarkowym


07.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  karkówki
  • 1 kg  pieczarek
  • 1 kg  kapusty kiszonej
  • 2 sztuki jajka
  • 3 sztuki cebule
  • 4 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Karkówkę umyj, osusz i zmiel. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Czosnek i 1/3 cebuli dodaj do mięsa, wbij jajka, dopraw solą oraz pieprzem. Wymieszaj wszystko na jednolitą masę i uformuj z niej kulki.
  2. Pieczarki oczyść, połowę pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z 1/3 cebuli. Powstały farsz podsmaż na rozgrzanym oleju. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziej mięsne kulki. Następnie obtocz je w bułce tartej i lekko podsmaż na oleju. Podsmażone mięso ułóż na blasze i piecz 60 minut w 180 st. C.
  3. Kapustę ugotuj do miękkości, odcedź i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  4. Pozostałe pieczarki pokrój w plasterki, dodaj resztę cebuli, dopraw solą oraz pieprzem i podsmaż na rozgrzanym oleju.
  5. Upieczone kotlety wyjmij z piekarnika, polej sosem pieczarkowym i podawaj razem z kapustą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE