Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Pieczone pierogi z wołowiną i rodzynkami


08.01.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 1 sztuka jajko
    Farsz
  • 300 g  filetu z piersi kurczaka
  • 1 łyżka  oleju rzepakowego
  • pieprz
  • sól
  • curry
  • ostra papryka
  • 1 łyżka  rodzynek
  • 3 sztuki suszone pomidory
  • 3 sztuki garści świeżego szpinaku
  • 2 łyżki  orzeszków piniowych

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso z kurczaka umyj, osusz, pokrój w kostkę i wrzuć do miski. Dopraw i dokładnie wymieszaj.
  2. Dodaj rodzynki, odsączone i pokrojone suszone pomidory oraz orzeszki piniowe. Wymieszaj.
  3. Ciasto pokrój na duże kwadraty. Na każdym z nich ułóż farsz. Na każdej porcji połóż po kilka liści umytego i osuszonego szpinaku. Dokładnie sklej pierogi w trójkąt. Posmaruj rozkłóconym jajkiem. Piecz 15 minut w 200 st. C. Podawaj z sosem czosnkowym.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE