Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Pieczony udziec jagnięcy


15.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 kg  udźca jagnięcego bez kości
  • 8 ząbków  czosnku
  • 2 sztuki gałązki rozmarynu
  • 3 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso oczyść, umyj, osusz i natrzyj pieprzem wymieszanym z solą. 4 ząbki czosnku obierz, pokrój w słupki i naszpikuj nim mięso. Dodaj igiełki rozmarynu i ułóż udziec w naczyniu żaroodpornym. Wierzch posmaruj olejem, podlej wodą i dodaj pozostały czosnek oraz rozmaryn.
  2. Tak przygotowane mięso piecz 1,5 godziny w 180 st. C. Po tym czasie wyłącz piekarnik, ale zostaw w nim mięso na kolejne 15 minut. Gotowe danie podawaj z pieczonymi ziemniakami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE