Dzisiaj jest: Środa, 20.09.2017 Imieniny: Filipiny i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Pieróg jajeczny


13.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

    Ciasto
  • 25 dag  mąki
  • 5 dag  masła
  • 1 łyżeczka  suszonych drożdży
  • 1 sztuka jajko
  • 1 łyżeczka  cukru
  • 1/3 szklanki  mleka
  • 1 szczypta  soli
    Farsz
  • 6 sztuk jajek
  • szpinak
  • 30 dag  mięsa mielonego
  • 3 łyżki  bułki tartej
  • sól
  • pieprz
    Dodatkowo
  • 1 sztuka żółtko
  • 1 łyżka  śmietany

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę połącz z drożdżami, cukrem, solą, jajkiem i letnim mlekiem. Wyrób ciasto dodając stopniowo stopione i schłodzone masło. Odstaw.
  2. Mięso wymieszaj z 2 jajkami, bułką tartą, solą i pieprzem. Ugotuj na twardo pozostałe 4 jajka, obierz. Szpinak polej wrzątkiem, odsącz.
  3. Ciasto rozwałkuj, rozłóż na nim farsz mięsny. Mięso przykryj liśćmi szpinaku, na środku ułóż jajka, ciasto zawiń, zaciśnij brzegi.
  4. Żółtko połącz ze śmietaną, posmaruj ciasto. Piecz 30 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE