Dzisiaj jest: Niedziela, 18.11.2018 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Pierś kurczaka w pieczarkach


09.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka filet z piersi kurczaka
  • kilka dużych pieczarek
  • 1 sztuka średnia cebula
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso opłucz, osusz i lekko rozbij na kotlety. Następnie dopraw solą, pieprzem i ziołami. Obsmaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
  2. Pieczarki oczyść, pokrój w plastry. Do obsmażonego mięsa dodaj pieczarki. Chwilę podsmaż, żeby puściły sok. Następnie dodaj posiekaną cebulę. Duś wszystko razem przez kilkanaście minut pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE