Dzisiaj jest: Niedziela, 08.12.2019 Imieniny: Marii i Wirgiliusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Pierś kurczaka w pieczarkach


09.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka filet z piersi kurczaka
  • kilka dużych pieczarek
  • 1 sztuka średnia cebula
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso opłucz, osusz i lekko rozbij na kotlety. Następnie dopraw solą, pieprzem i ziołami. Obsmaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
  2. Pieczarki oczyść, pokrój w plastry. Do obsmażonego mięsa dodaj pieczarki. Chwilę podsmaż, żeby puściły sok. Następnie dodaj posiekaną cebulę. Duś wszystko razem przez kilkanaście minut pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE