Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Pierś kurczaka w pieczarkach


09.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka filet z piersi kurczaka
  • kilka dużych pieczarek
  • 1 sztuka średnia cebula
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso opłucz, osusz i lekko rozbij na kotlety. Następnie dopraw solą, pieprzem i ziołami. Obsmaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
  2. Pieczarki oczyść, pokrój w plastry. Do obsmażonego mięsa dodaj pieczarki. Chwilę podsmaż, żeby puściły sok. Następnie dodaj posiekaną cebulę. Duś wszystko razem przez kilkanaście minut pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE