Dzisiaj jest: Czwartek, 21.09.2017 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Pierś z kurczaka w sosie wiśniowym


27.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki pojedyncze piersi kurczaka
  • przyprawa do kurczaka
  • pieprz
  • oliwa
  • cukier
  • 1 opakowanie  jasnego sosu pieczeniowego
  • 1/2 szklanki  mrożonych wiśni

Sposób przyrządzania:

  1. Piersi z kurczaka skrop oliwą, posyp przyprawą i odstaw na kilka minut.
  2. Podsmaż piersi kurczaka na rozgrzanej patelni, a następnie przełóż je na 10-20 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 160-180 st. C.
  3. Przygotuj jasny sos do pieczeni według przepisu na opakowaniu.
  4. Do gorącego sosu dodaj wydrylowane wiśnie i zagotuj. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem i odrobiną cukru.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE