Dzisiaj jest: Poniedziałek, 22.10.2018 Imieniny: Filipa i Kordulii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Pierś z kurczaka z puree ziemniaczano-selerowym i zieloną fasolką szparagową


18.04.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pamiętaj, aby zielone warzywa gotować w dużej ilości osolonej wody, bez przykrycia – sprawi to, że zachowają swój żywy zielony kolor.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka  pierś z kurczaka
  • 4 sztuki  ziemniaki
    średniej wielkości
  • 1 sztuka  seler korzeniowy
    mały
  • 1/4 szklanki  mleko
  • 1 łyżka  masło
  • 200 g  zielona fasolka szparagowa
  • 1 łyżka  olej rzepakowy
    rafinowany
  • papryka słodka
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Obierz ziemniaki i seler, ugotuj je w osolonej wodzie.
  2. Fasolkę szparagową wrzuć do garnka z osoloną wodą Gotuj przez 3-4 minuty, odcedź.
  3. Pierś z kurczaka dopraw solą, pieprzem i słodką papryką. Zacznij smażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Smaż 5 minut z każdej strony. Potem zdejmij z patelni i odczekaj kilka minut.
  4. Do ugotowanych ziemniaków dodaj 50 ml mleka i łyżkę masła, ubij całość przy pomocy ubijaczki do ziemniaków na gładką konsystencję.
  5. Na talerz nałóż purée ziemniaczano-selerowe, na którym umieść kurczaka, obok ułóż fasolkę.



Przepis dodany przez:

Żyj smacznie i zdrowo

Posty : 0

Przepisy: 22


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE