Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pietruszkowe naleśniki z farszem mięsnym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pietruszkowe naleśniki z farszem mięsnym można podawać z ulubioną surówką.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka  jajka
  • 1 szklanka  mleko
  • 1 szklanka  mąka
  • 1/2 szklanki  woda gazowana
  • olej
    do smażenia
  • 100 g  ser żółty
    starty
  • 1 łyżka  oliwa z oliwek
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1 pęczek  natka pietruszki
  • 250 g  mięso mielone
  • 1 sztuka  cebula
    młoda
  • bazylia

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski wsyp przesianą mąkę, wlej 1/2 szklanki wody oraz 1 szklankę mleka. Wbij jajko. Wszystkie składniki zmiksuj na gładkie ciasto naleśnikowe.
  2. Natkę pietruszki opłucz, osusz, a następnie zmiksuj z 1 łyżką oliwy i bazylią. Powstałą masę wymieszaj z ciastem naleśnikowym.
  3. Na patelni rozgrzej olej. Za pomocą chochli wylej porcję ciasta i równomiernie rozprowadź je po patelni. Usmaż grube naleśniki.
  4. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Mięso mielone przełóż do miski i dokładnie wymieszaj z cebulą. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  5. Usmażone naleśniki przełóż na talerz. Na środek każdego wyłóż porcję farszu mięsnego i starannie rozprowadź. Następnie zwiń w rulon.
  6. Naleśniki ułóż w naczyniu żaroodpornym. Piecz w 180 st. C przez 40 minut. Na 10 minut przed wyjęciem posyp naleśniki startym żółtym serem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 107


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE