Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Pikantny boczek pieczony


19.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  świeżego chudego boczku
  • 1 łyżka  octu balsamicznego
  • 1/2 szklanki  soku jabłkowego
    Marynata
  • 1 sztuka starta cebula
  • 2 łyżeczki  czosnku w proszku
  • 1 łyżeczka  mielonego imbiru
  • 1 łyżeczka  pieprzu
  • 1 łyżeczka  soli
  • 1 łyżeczka  papryki
  • 3 łyżki  oleju
  • 2 łyżki  płynnego miodu

Sposób przyrządzania:

  1. Składniki marynaty wymieszaj. Boczek umyj, osusz, natrzyj octem balsamicznym i marynatą. Owiń folią spożywczą i włóż na 24 godziny do lodówki.
  2. Po tym czasie odwiń z folii, przełóż do naczynia żaroodpornego, podlej sokiem jabłkowym. Piecz 2 godziny w temperaturze 150 st. C. Od czasu do czasu podlewaj powstałym sosem. Pod koniec pieczenia zwiększ temperaturę do 190 st. C i zrumień boczek. Podawaj na ciepło lub zimno.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE