Dzisiaj jest: Sobota, 07.12.2019 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Pikantny gulasz jaglany z kurczakiem


08.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  kaszy jaglanej
  • podwójna pierś z kurczaka
  • 3 łyżeczki  pasty curry
  • 2 łyżki  oliwy
  • 1 pęczek  dymki
  • 1 l  bulionu lub rosołu
  • 200 ml  śmietanki 30%
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. W garnku o grubym dnie rozgrzej oliwę, wrzuć pokrojoną dymkę (trochę szczypiorku zostaw do dekoracji), chwilę podsmażaj, dodaj pastę curry i wymieszaj. Dodaj mięso pokrojone w kostkę, oprószone solą i pieprzem. Mieszając, obsmażaj minutę lub dwie.
  2. Dodaj kaszę i bulion, gotuj pod przykryciem 25-30 minut, co jakiś czas mieszając. Pod koniec gotowania wlej śmietankę, przypraw do smaku.
  3. Gulasz podawaj posypany świeżym szczypiorkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE