Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pizza z boczkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka i 1/2 szklanki mąki
  • 2 dag  drożdży
  • 1 łyżeczka  cukru
  • 250 g  wędzonego boczku
  • 1 sztuka duży por
  • 2 sztuki cebule
  • 1 łyżka  oleju
  • 1 szczypta  gałki muszkatołowej
  • pieprz cayenne
  • sól
  • tłuszcz do blachy

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę przesiej do miski, zrób wgłębienie, wkrusz drożdże. Dodaj cukier i sól, wlej 2/3 szklanki ciepłej wody i zagnieć gładkie ciasto. Płaską blachę natłuść, wyłóż na blachę, formując niewysoki brzeg.
  2. Boczek pokrój w cienkie paseczki. Cebule obierz, pokrój w krążki. Por dokładnie oczyść, umyj, pokrój w krążki.
  3. Olej rozgrzej na patelni, wrzuć boczek, lekko przesmaż. Następnie dodaj cebulę i podsmaż. Dopraw solą, gałką muszkatołową i pieprzem cayenne. Odstaw do ostygnięcia.
  4. Przygotowany farsz rozłóż na cieście. Pizzę piecz 25 minut w temperaturze 180 st. C. Podawaj na gorąco.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE