Dzisiaj jest: Wtorek, 25.02.2020 Imieniny: Wiktora i Cezarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Pizza z kiełbasą i mozzarellą


13.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

    Ciasto
  • 200 g  mąki
  • 15 g  drożdży
  • 1/2 łyżeczki  cukru
  • 1 łyżka  oliwy
  • 100 ml  letniej przegotowanej wody
  • 1/2 łyżeczki  soli
    Dodatkowo
  • 6 sztuk pieczarek
  • 150 g  kiełbasy
  • 3 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 1 sztuka kula sera mozzarella
  • 1 sztuka cebula
  • 150 g  sera żółtego
  • 1/2 łyżeczki  ziół prowansalskich
  • olej
  • 15 plastrów  salami

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Do miski przesiej mąkę. Dodaj drożdże wymieszane z małą ilością wody, sól, cukier i 100 ml wody. Zagnieć ciasto i odstaw na 10 minut, by wyrosło. Następnie połącz je z oliwą i wyrabiaj do momentu uzyskania gładkiego ciasta. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
  2. Wyrośnięte ciasto wyłóż do okrągłej formy. Następnie posmaruj placek olejem i koncentratem pomidorowym. Na wierzch ułóż pokrojone w plastry pieczarki, cebulę pokrojoną w piórka, plastry kiełbasy oraz plastry mozzarelli.
  3. Składniki na cieście posyp ziołami oraz startym żółtym serem. Na wierzch wyłóż plasterki salami. Piecz 25 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE