Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pizzerinki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 5 osób


Składniki

    Ciasto
  • 500 g  mąki
  • 40 g  drożdży
  • 1 sztuka płaska łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki  cukru
  • 2 łyżki  oliwy
    Dodatkowo
  • 5 łyżek  przecieru pomidorowego
  • 1 sztuka ogórek konserwowy
  • zioła prowansalskie
  • 1 sztuka pomidor
  • 100 g  szynki
  • 100 g  kukurydzy z puszki
  • 100 g  groszku z puszki
  • 1 sztuka cebula
  • 200 g  startego sera żółtego

Sposób przyrządzania:

  1. Drożdże rozgnieć z cukrem oraz 250 ml ciepłej wody. Następnie wymieszaj z 4 łyżkami mąki, przykryj ściereczką i odstaw na 15 minut do wyrośnięcia.
  2. Pozostałą mąkę przesyp do miski. Dodaj rozczyn, sól i zagnieć ciasto. Dodaj oliwę i ponownie wyrób. Z powstałego ciasta formuj placuszki o średnicy 10 cm. Spody ułóż na natłuszczonej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
  3. Wyrośnięte ciasto posmaruj przecierem pomidorowym, dopraw ziołami i wyłóż na nie pozostałe składniki. Piecz 30 minut w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE