Dzisiaj jest: Środa, 19.09.2018 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Placek jajeczny z szynką


12.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki jajka
  • 6 łyżek  mąki
  • 4 plastry  szynki
  • 10 dag  żółtego sera
  • ketchup
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka pomidor
  • kilka łyżek wody gazowanej
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz i pokrój w krążki. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. 2 plastry wędliny pokrój w małą kostkę. Pomidora umyj, osusz i pokrój w plastry.
  2. Jajka rozkłóć. Dodaj mąkę i wodę gazowaną. Zmiksuj. Następnie dodaj pokrojoną wędlinę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wymieszaj.
  3. Na patelni rozgrzej olej. Wlej na niego jajka z mąką. Smaż z jednej strony. Następnie odwróć, zmniejsz ogień. Wierzch omletu posmaruj ketchupem, ułóż pozostałą wędlinę i cebulę. Posyp serem i ułóż plastry pomidora. Smaż kilka minut pod przykryciem.
  4. Gotowy omlet wyłóż na talerz i posyp natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE