Dzisiaj jest: Niedziela, 18.11.2018 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Placek po węgiersku z grzybami


22.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  ziemniaków
  • 20 dag  mięsa z szynki wieprzowej
  • 20 dag  grzybów
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  mąki
  • sól
  • 1 łyżka  koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka  słodkiej mielonej papryki
  • olej
  • 1 łyżka  śmietany 12 %

Sposób przyrządzania:

  1. Farsz: Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Podsmaż na rogrzanym oleju. Grzyby oczyść, pokrój na kawałki i zalej wrzątkiem. Gotuj 15 minut, odcedź. Dodaj wraz z mięsem do smażącej się cebuli. Smaż 20 minut. Dopraw do smaku mieloną papryką. Następnie dodaj po łyżce koncentratu pomidorowego i śmietany. Wymieszaj.
  2. Placki: Ziemniaki obierz, umyj i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Odstaw. Następnie zlej nadmiar wody. Dodaj mąkę i sól. Smaż na rozgrzanym oleju cienkie duże placki.
  3. Na połowę każdego placka nałóż farsz mięsno-grzybowy. Złóż placek na pół.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE