Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Placki po węgiersku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

    Placki
  • 1/2 kg  ziemniaków
  • 1 sztuka jajko
  • 2 łyżki  mąki
  • sól
  • pieprz
    Farsz
  • 1 kg  mięsa wieprzowego
  • 1 sztuka duża cebula
  • 3 ząbki  czosnku
  • papryka słodka
  • papryka ostra
  • majeranek
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • 1 łyżka  mąki
  • czosnek granulowany
  • 1 łyżeczka  warzywka
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj i zetrzyj na tarce. Dodaj jajko, mąkę oraz przyprawy i wymieszaj. Smaż placki wielkości dna patelni.
  2. Posiekaną cebulę i czosnek podduś na patelni. Mięso pokrój w kostkę, wymieszaj z przyprawami i przełóż na patelnię. Duś, aż będzie miękkie. Na koniec zagęść mąką.
  3. Nakładaj mięso na usmażone placki i podawaj z sosem czosnkowym.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE