Dzisiaj jest: Niedziela, 23.02.2020 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Placki po węgiersku


15.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

    Placki
  • 1/2 kg  ziemniaków
  • 1 sztuka jajko
  • 2 łyżki  mąki
  • sól
  • pieprz
    Farsz
  • 1 kg  mięsa wieprzowego
  • 1 sztuka duża cebula
  • 3 ząbki  czosnku
  • papryka słodka
  • papryka ostra
  • majeranek
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • 1 łyżka  mąki
  • czosnek granulowany
  • 1 łyżeczka  warzywka
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj i zetrzyj na tarce. Dodaj jajko, mąkę oraz przyprawy i wymieszaj. Smaż placki wielkości dna patelni.
  2. Posiekaną cebulę i czosnek podduś na patelni. Mięso pokrój w kostkę, wymieszaj z przyprawami i przełóż na patelnię. Duś, aż będzie miękkie. Na koniec zagęść mąką.
  3. Nakładaj mięso na usmażone placki i podawaj z sosem czosnkowym.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE