Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Placuszki z kiełbasą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 600 g  ugotowanych ostudzonych ziemniaków
  • 400 g  cienkiej kiełbasy
  • 6 sztuk jajek
  • 100 g  startego sera żółtego
  • 1 łyżka  mąki
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • olej
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 4 łyżki  keczupu

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki przeciśnij przez praskę. Kiełbasę pokrój w grube plasterki. Żółtka zmiksuj z serem. Dodawaj porcjami ziemniaki i mąkę. Dopraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową i wymieszaj.
  2. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie połącz z masą ziemniaczaną.
  3. Na patelni rozgrzej olej. Kładź łyżką niewielkie porcje masy ziemniaczanej i formuj placki. W każdy wciśnij po 2-3 plasterki kiełbasy.
  4. Smaż dość intensywnie z obu stron na złoty kolor. Podawaj z keczupem, posypane drobno posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE