Dzisiaj jest: Wtorek, 24.10.2017 Imieniny: Rafała i Marcina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Plasterki cukinii z wątróbką


19.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka cukinia
  • kilka wątróbek cielęcych
  • 1 szklanka  mąki
  • 1 szklanka  mleka
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinię umyj i osusz. Usuń końcówki, a pozostałą część pokrój w plastry. Obtocz cukinię w mące i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
  2. Wątróbkę umyj, osusz, pokrój w 1,5 cm plastry i namocz przez godzinę w mleku. Następnie obtocz wątróbkę w mące i smaż na rozgrzanym oleju.
  3. Cukinię i wątróbki wyłóż na talerz. Oprósz solą i pieprzem do smaku.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE