Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Plasterki cukinii z wątróbką


19.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka cukinia
  • kilka wątróbek cielęcych
  • 1 szklanka  mąki
  • 1 szklanka  mleka
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinię umyj i osusz. Usuń końcówki, a pozostałą część pokrój w plastry. Obtocz cukinię w mące i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
  2. Wątróbkę umyj, osusz, pokrój w 1,5 cm plastry i namocz przez godzinę w mleku. Następnie obtocz wątróbkę w mące i smaż na rozgrzanym oleju.
  3. Cukinię i wątróbki wyłóż na talerz. Oprósz solą i pieprzem do smaku.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE