Dzisiaj jest: Sobota, 07.12.2019 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Plasterki cukinii z wątróbką


19.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka cukinia
  • kilka wątróbek cielęcych
  • 1 szklanka  mąki
  • 1 szklanka  mleka
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinię umyj i osusz. Usuń końcówki, a pozostałą część pokrój w plastry. Obtocz cukinię w mące i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
  2. Wątróbkę umyj, osusz, pokrój w 1,5 cm plastry i namocz przez godzinę w mleku. Następnie obtocz wątróbkę w mące i smaż na rozgrzanym oleju.
  3. Cukinię i wątróbki wyłóż na talerz. Oprósz solą i pieprzem do smaku.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE